ΤΟ ΕΙΔΩΛΙΟ

Tags: ΠΡΟΣΕΧΩΣ...

ΤΟ ΕΙΔΩΛΙΟ

  • Μετάφραση Πίπη Φωτεινή
  • Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
  • Συγγραφέας: VICTORIA HISLOP
  • Isbn: 9786180153583
  • Διαστάσεις: 14Χ21
  • Αριθμός σελίδων: 576
  • Ημερομηνία έκδοσης: 7/12/2023
  • Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ Το βιβλίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Μόλις κυκλοφορήσει και είναι διαθέσιμο, θα σας αποσταλεί άμεσα.
Τιμή: 22,20 € 19,98 €
Ποσοτητα
Ένα απέριττο μαρμάρινο ειδώλιο ηλικίας χιλιάδων ετών βρίσκεται θαμμένο κάτω από τη γη σε ένα κυκλαδίτικο νησί.
Τέτοιου είδους όμορφα όσο και αινιγματικά σύμβολα θηλυκότητας είναι περιζήτητα μεταξύ συλλεκτών αλλά και αρχαιοκάπηλων. Η ζωή της Χέλενα σημαδεύεται από μια σειρά συναπαντημάτων με αυτά τα μυστηριώδη κειμήλια της Εποχής του Χαλκού.
Η ανακάλυψη ενός τέτοιου αρχαίου τεχνουργήματος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση της ταυτότητάς της.

Η Χέλενα περνάει τα καλοκαίρια της παιδικής της ηλικίας με τον παππού και τη γιαγιά της στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν η Ελλάδα κυβερνάται από μια βάναυση στρατιωτική δικτατορία, στην οποία ο σκληρός και απόμακρος παππούς της υπηρετεί ως στρατηγός.
Στα φοιτητικά της χρόνια, το ενδιαφέρον της για την αρχαιολογία εξάπτεται ένα καλοκαίρι που εργάζεται σε μια ανασκαφή σε ένα νησί του Αιγαίου, όπου ο έρωτας της χτυπάει την πόρτα μέσα στη ζέστη και στη σκόνη. Μια ολέθρια προδοσία και μια σφοδρή επιθυμία για εκδίκηση δίνουν νέα κατεύθυνση στη ζωή της.
Εκκαθαρίζοντας το εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό διαμέρισμα που έχει κληρονομήσει, η Χέλενα ανακαλύπτει έναν κρυμμένο θησαυρό ανεκτίμητων αρχαιοτήτων. Πώς κατάφερε ο παππούς της να συγκεντρώσει μια τέτοια συλλογή; Και με τι ανθρώπινο κόστος;
Η αποφασιστικότητα της Χέλενα να επιστρέψει τα πολύτιμα αντικείμενα στους νόμιμους κατόχους τους οδηγεί τα βήματά της μέσα από έναν εγκληματικό υπόκοσμο και μια εσωτερική πάλη με την έννοια του ανήκειν – τόσο για το ειδώλιο όσο και για τον εαυτό της.

Το ακαταμάχητο νέο μυθιστόρημα της Victoria Hislop πραγματεύεται την αμφιλεγόμενη απόκτηση πολιτιστικών θησαυρών και το τίμημα που είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν κάποιοι άνθρωποι για να τους αποκτήσουν.