Ποιοι είμαστε

Το βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης ιδρύθηκε το 1955 στην Θεσσαλονίκη από τους Βασίλη και Κώστα Κωνσταντινίδη. Υπήρξε γενικό βιβλιοπωλείο μέχρι την μεταφορά του στην Εγνατία 125 το 1967. Από τότε αποτέλεσε το πιο γνωστό ακαδημαϊκό βιβλιοπωλείο στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών και πολλές γενιές φοιτητών όπως και ακαδημαϊκών έχουν περάσει το κατώφλι του.

Το 1998 αναλαμβάνει η νέα γενιά με τον Ευριπίδη και την Άλκηστη Κωνσταντινίδη στην διεύθυνση. Η εταιρεία κάνει ένα άνοιγμα και σε άλλες θεματολογίες βιβλίων κρατώντας παράλληλα και το ακαδημαικό του χαρακτήρα.

Το 2005 ανοίγει το δεύτερο κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης στην Παύλου Μελά 11, όπου και παρουσιάζει μια μοντέρνα προσέγγιση στον χώρο του βιβλίου. Το 2006 της απονέμεται ο Χρυσός Ερμής για την κατηγορία της εταιρικής ταυτότητας, διάκριση που απονέμεται για πρώτη φορά σε βιβλιοπωλείο.

Τον Ιανουάριο του 2012 το βιβλιοπωλείο μετακομίζει σε μεγαλύτερο χώρο στην Μητροπόλεως αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια για την αισθητική του νέου χώρου.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα το βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως αποτελεί σημείο αναφοράς για τους βιβλιόφιλους της Θεσσαλονίκης με μια ιδιαίτερη γκάμα βιβλίων με έμφαση στην νέα ελληνική και παγκόσμια εκδοτική παραγωγή  και με μια σειρά εκδηλώσεων που συγκεντρώνουν αναγνώστες όλων των ηλικιών καθώς και οι επιτυχημένες παιδικές εκδηλώσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εξωστρέφειας του βιβλιοπωλείου.

Η παιδική γωνιά δε του βιβλιοπωλείου είναι από τις πιο ενημερωμένες.

Το 2020 το βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης έκλεισε 65 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Θεσσαλονίκη, και όντας το ιστορικότερο βιβλιοπωλείο της πόλης είναι  παράλληλα και ένα βιβλιοπωλείο που συνεχώς εξελίσσεται και αναζητεί συνεχώς τρόπους να ανανεώνεται.

Η ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια με το kbooks.gr που αποτέλεσε ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία που περιείχε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ξενόγλωσσων τίτλων.